Frugal Innovation

De WakaWaka, een minizonnepaneel met lamp; de Toyota incubator (zie vorige blogpost); de Tata Nano, het kleine, goedkope maar degelijke Indiase alternatief voor de auto…. Allemaal “slimme spullen voor arme markt”, zoals het afgelopen week in de Volkskrant stond. Allemaal voorbeelden van “Frugal innovation” wat zoiets betekent als het vereenvoudigen en aanpassen van producten op een zodanige manier dat ze bereikbaar worden voor klanten met weinig koopkracht. Of “doing more with less”. Maar het is ook een mooie vorm van “Creativity into-the-box”, of om het anders te stellen : een manier om zo zuinig en innovatief mogelijk om te gaan met de beperkte resources van onze aardbol. Volgens Charles Leadbater lukt dit alleen wanneer we deze beperkte resources koppelen aan onbeperkte mogelijkheden voor samenwerking.

Kijk ook even hier voor andere mooie voorbeelden van “Frugal Innovation” : http://www.nesta.org.uk/news/frugal-innovations

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s