Apollo 13

We zijn verwend. We hebben vaak veel middelen tot onze beschikking om problemen op te lossen : geld, mensen, onderdelen, gereedschappen… En die gebruiken we dan vaak ook. Maar soms zijn die middelen er niet en dan wordt al snel geroepen : “Dat kan helemaal niet”, “En hoe moeten we dat voor elkaar krijgen.” of “Er is geen budget”. Een van de mooiste voorbeelden dat je ook met weinig middelen bijzonder creatief kunt (moet) zijn, komt uit de film “Apollo 13”. Deze ruimtevlucht (de naam ervan suggereert het al) werd geplaagd door het ene probleem na het andere. Een van de problemen waar de bemanning mee geconfronteerd werd was een kapotte CO2 filter. In dit filmpje wordt het probleem geschetst : http://www.youtube.com/watch?v=C2YZnTL596Q. En hier http://www.youtube.com/watch?v=Zm5nUEG5Bjo laat men zien welke creatieve oplossingen er bedacht zijn “to fit a square peg in a round hole”. Creativity into-the-lunar-module…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s