Couveuse in Afrika (1/2)

couveuseDr. Jonathan R. kwam tijdens zijn reizen in Afrika regelmatig in lokale ziekenhuizen. Hoewel babysterfte daar regelmatig voorkomt en de ziekenhuizen vaak wel degelijk beschikken over couveuses, ontdekte hij dat deze heel vaak niet worden gebruikt. Op zijn vraag hoe dat mogelijk is, kreeg hij dingen te horen als : “Ze gaan regelmatig kapot en we kunnen ons geen reserveonderdelen veroorloven” en “De electriciteitstoevoer wordt regelmatig onderbroken hier dus ze staan vaker uit dan aan”. Ook vernam hij dat de couveuses meestal geschonken waren in het kader van ontwikkelingshulp en dat de aanschaf van een nieuwe couveuse (40.000 $) voor de ziekenhuizen te duur was.

Jonathan kwam met een fantastische “into-the-box oplossing” voor dit probleem, die goedkoop is (< 1.000$), efficiënt in gebruik en die het probleem van de reserveonderdelen effectief oplost.

Kan je bedenken hoe hij dat gedaan heeft? Maak optimaal gebruik van “dat wat reeds aanwezig is”.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s